Greitai ir lengvai paruošiami Velykų patiekalai – atsiraitokite rankoves ir kibkite į darbą. Šie patiekalai nudžiugins visus, susirinkusius švęsti kartu, o receptus išsisaugokite ir kitoms šventėms.
„Barška puodai“ autorė Viktorija ir „Sugar free cooking“ įkūrėja Justina dalinasi įdarytų kiaušinių ir kiaušinių užtepėlės su krabų lazdelėmis receptais – jie pravers ne tik per šventes, bet ir kasdien.

Velykų stalo pažiba – įdaryti kiaušiniai
Reikės:
- Virtų kiaušinių;
- Alyvuogių aliejaus;
- Marinuotų raudonųjų svogūnų;
- Garstyčių su medumi;
- Ančiuvių;
- Malto kajeno pipiro;
- Druskos;
- Pipirų;
- Juodųjų alyvuogių.
Gaminimo eiga:
Susmulkiname ančiuvius ir marinuotus svogūnus. Dedame virtų kiaušinių trynius, pilame alyvuogių aliejaus ir viską sutriname šakute. Įdarome kiaušinių puseles.
Ruošiame kitą įdarą: susmulkintas alyvuoges beriame į dubenį, dedame kiaušinių trynius, kajeno pipirus ir garstyčias. Gerai sutriname iki vienalytės masės. Pagardiname alyvuogių aliejumi ir pipirais. Mase įdarome kiaušinių puseles.
Papuošiame krapais, kajeno pipirais, alyvuogėmis ir marinuotais svogūnais.
Kiaušinių užtepėlė su krabų lazdelėmis
Reikės:
- Krabų lazdelių;
- Šaltai rūkytos lašišos filė;
- Virtų kiaušinių;
- Svogūno;
- Krapų;
- Vyšninių pomidorų;
- Ikrų;
- Majonezo;
- Druskos;
- Pipirų;
- Duoniukų;
- Ciabattos duonos;
- Avokado;
- Grūdėtų garstyčių;
- Citrinos;
- Juodųjų alyvuogių;
- Daigų papuošimui.
Gaminimo eiga:
Susmulkiname svogūną ir krabų lazdeles, vyšninius pomidorus, krapus ir viską sudedame į dubenį. Supjaustome lašišą, sukapojame virtus kiaušinius, dedame ikrus ir viską sumaišome su majonezu. Masę dedame ant duoniukų ir papuošiame daigais.
Kitai užtepėlei sutriname avokadą, įtarkuojame citrinos žievelės ir įspaudžiame citrinos sulčių. Avokado masę tepame ant ciabattos duonelės, ant jos tepame prieš tai paruoštą kiaušinių masę ir papuošiame daigais. Skanaus!
„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!











































































































































































































































































































